OTA logo

Webinar “Racisme slaat wonden” (27/5)

Racisme slaat wonden

Over de impact van racisme op kinderen, jongeren en ouders. Hoe help je als hulpverlener? En wat helpt niet?

Racisme slaat diepe wonden bij wie er mee te maken kreeg. Wie er nooit of amper mee te maken kreeg, schat de gevolgen niet altijd correct in. Racisme en de gevolgen ervan kunnen dan ook grote invloed hebben op elk hulpverleningstraject. Aandacht hebben voor racisme en de impact ervan op je cliënt, zodat je er als hulpverlener rekening mee kan houden, kan grote stappen voorwaarts betekenen in het traject dat je met je cliënt aflegt.

In deze interactieve webinar gaan we eerst in op de betekenis van racisme. Daarna focussen we op de impact die racisme heeft op kinderen, jongeren en ouders. Wat zijn de wonden die racisme slaat? Welke copingstrategieën kan je herkennen? Ten slotte bespreken we hoe je als hulpverlener kan omgaan met racisme. Hoe kunnen we ondersteuning bieden aan onze cliënten? Wat is helpend en wat doe je beter niet?

Praktisch: De webinar gaat door op donderdag 27 mei van 9u30 tot 12u30. Inschrijven is gratis maar wel noodzakelijk, want het aantal deelnemers is beperkt. Voor meer info of om meteen in te schrijven, is er één adres: [email protected]